Arnold van Ommeren neemt na 45 jaar afscheid

Arnold van Ommeren neemt na 45 jaar afscheid

Arnold van Ommeren (65) heeft afscheid genomen bij HSE. Na ruim 45 jaar werkzaam te zijn geweest als carrosseriebouwer, maakt hij vandaag zijn laatste uurtjes bij ons als werknemer. Een mooi interview met de hoofdpersoon is dus op z´n plaats.

Middenin de werkplaats vertelt Arnold wat er voor zorgde dat hij iedere dag met plezier naar zijn werk ging. “Een chassis verlengen of inkorten? Een kraan op een vrachtwagen monteren? Een laadbak op maat maken of rvs bekisting aan een vrachtwagen toevoegen: als het een moeilijke uitdaging was, dan dacht en hielp ik graag mee. Die afwisseling was elke dag geweldig.”

Toch veranderde het werk ook in de ruim vier decennia dat Van Ommeren aan het knutselen was. Want zo noemt hij het: knutselen’. “Van niets iets maken: dat vond en vind ik geweldig.”
Van Ommeren begon ooit te werken bij Garagebedrijf Pals. “We zaten nog in Epe, we hadden ook een sloperij. Oude vrachtwagens werden opgeknapt, kranen werden op vrachtwagens gemonteerd, ik vond dat allemaal prachtig.” Toen Pals in 1991 een carrosseriebouwer kon overnemen, ontstond HSE. “Het was de bedoeling dat ik me ging bezighouden met HSE. Dat vond ik prima. Ik zocht altijd wel naar technische uitdaging.”


Een paar jaren later verhuisden de beide bedrijven naar een groot pand in Vaassen. Dat is nu 15 jaar geleden. HSE heeft haar dienstenpakket inmiddels danig uitgebreid. Naast het maken van maatwerk carrosserie-opbouwen voor vrachtwagens, verkoopt, monteert en repareert de Vaassense firma autolaadkranen, afzetsystemen en kippers. “Ik heb heel wat uurtjes in deze hallen doorgebracht. Er was altijd wel wat te ‘knutselen’. Nu maar hopen dat ik de komende periode niet in een zwart gat val. Ach, ook thuis of bij mijn familie is er vast nog wel ergens het nodige te doen. Al ga ik mijn collega’s wel missen. Die kunnen me dus ook altijd bellen. Want dan kom ik. HSE voelt toch als één grote familie.”

Navraag leert dat ook z’n collega’s hem zullen missen:
Bert Pals over Arnold:
“Arnold is bescheiden, kundig en rustig. Hij was er sinds 1975 altijd voor ons. Arnold voelt daarmee als familie. Wij hopen van harte dat hij nu ook een beetje kan gaan genieten van zijn eigen familie.”

Hennie Bosch over Arnold:
“Arnold is eerlijk, recht voor z’n raap en soms ook een beetje eigengereid. Maar hij is bovenal een hele fijne collega.”

Wim van Huffelen over Arnold:
“Arnold weet precies hoe iets moest worden. Dat stond op een kladje, een stukje karton of het zat in z’n hoofd. Een gevleugelde uitspraak van hem? ‘Ie maakt mie de pis niet lauw’. Dat is exact zoals hij ook werkte: hij liet zich de kop niet gek maken en het kwam altijd voor elkaar.”

Jaap Zitman over Arnold:
“Arnold denkt altijd in oplossingen. Het is niet voor niets dat veel van onze klanten aan ons teruggeven: ‘Als Arnold het zegt, dan zal het wel zo zijn’. Hij weet heel vaak precies wat hij moet doen of hoe hij anderen moet aansturen om de klus te klaren.”

Wilfred Put over Arnold:
“Het woordje ‘nee’, staat niet in Arnolds woordenboek. Hij moet en hij zal het afmaken. Dat doet hij dus ook, ook al wordt het nachtwerk.”

Jamie Bijsterbosch over Arnold:
“Arnold is bovenal een zeer sympathieke collega. Als HSE een vraag heeft: dan komt hij. Als je als collega een vraag hebt, dan komt hij ook.”