Nieuwe TEC-kranen van Palfinger

Nieuwe TEC-kranen van Palfinger

Palfinger heeft een nieuwe reeks TEC-kranen gelanceerd. Met de zogenaamde PK 45.002 TEC 5 en met de PK 48.002 TEC 7 is het bereik van 25 tot 60 tonmeter compleet gemaakt. De kranen zijn overal in te zetten. Of het nu gaat om werk in de civieltechnische sector of een klus in de binnenstad waarbij precisie noodzakelijk is, deze reeks TEC-kranen zul je overal terugvinden.

De innovatieve staalconstructie zorgt er voor dat toepassingen veel efficiënter uitgevoerd kunnen worden. Dat gecombineerd met de welbekende TEC-features, maakt dat vrijwel alles door deze kranen uit te voeren is. Dat geldt zowel bij de varianten die aan de voorkant, als aan de achterkant van een oplegger of bakwagen zijn gemonteerd. HSE vertelt je hier graag meer over.

Enorm hefvermogen bij Palfinger TEC-kranen

Van containerhandling, tot gebouwonderhoud en montagewerkzaamheden, deze nieuwe Palfinger-kranen hebben veel meer in hun mars dan je op het eerste gezicht denkt. Michael Völker, hoofd afdeling productmanagement autolaadkranen bij Palfinger, vertelt: “De PK 48.002 TEC7 en de PK 45.002 TEC 5 doen opmerkelijke dingen met en zonder fly-jib.” Een veel voorkomende variant is de PK 48.002 E-variant met PJ150E, aldus de Palfinger-medewerker. “Dit is een combinatie van zes hydraulische uitschuifdelen op de kraan en nog eens zes op de fly-jib. Om zo een enorm hefvermogen te creëren.”

Uitschuifsysteem is stabiel, veilig en onderhoudsarm

Door het lichtgewicht ontwerp van het veelhoekige profiel (P-profiel) blijft het uitschuifsysteem zeer stabiel. Dit ondanks het lage dode gewicht tot aan de punt van de kraan. “Dat betekent eveneens dat de kraan nog veiliger en efficiënter is.”
Het Palfinger-uitschuifsysteem is daarbij zeer onderhoudsarm te noemen waardoor de inzetbaarheid van de TEC-kranen aanzienlijk verhoogd wordt.