Rollerkraan die tussen zijwanden van oplegger kan rijden

Rollerkraan die tussen zijwanden van oplegger kan rijden

HSE Vaassen heeft onlangs een uniek product toegevoegd aan haar gamma. Een Palfinger rollerkraan is dusdanig opgebouwd, dat deze tussen de zijwanden van een oplegger kan staan en rijden. “Met Palfinger-kranen is dat uniek in Nederland”, weet directeur Jaap Zitman.

Naast het carrosserie-onderhoud van vrachtwagens, de verkoop, montage en reparatie van autolaadkranen, afzetsystemen en kippers, is HSE druk aan het innoveren. “Zo bouwen we al geruime tijd rollerkranen op basis van Palfinger-autolaadkranen. Maar vanwege vragen van enkele klanten hebben we de 20 ton/meter-variant inmiddels dusdanig aangepast zodat de kraan binnen de zijwanden heen en weer kan rijden en daar ook kan opvouwen. We zijn de enige in Nederland die deze rollerkranen op basis van Palfinger autolaadkranen produceert. Door deze aanpassing wordt het toepassingsgebied nog groter.”

Deze HSE rollerkraan heeft vele extra voordelen.  Zo zijn de ingenieuze autolaadkranen van Palfinger eenvoudig te onderhouden. Daarbij zorgt dit merk voor een uitgebreid servicenetwerk door heel Nederland.

De kranen zijn zowel in hoogzitvariant of met een afstandsbediening te verkrijgen. Daarbij wordt er een Stage V dieselmotor gebruikt voor deze rollerkranen. Maar bovenal zeer belangrijk? Deze kranen zijn verkrijgbaar in een uitgebreide range (19 ton/meter tot en met 50 ton/meter) verkrijgbaar. En last but not least: de spoorbreedte en hoogte kan altijd in overleg met de klant worden bepaald.