Vacature Mechatronica Engineer

Wij zijn op zoek naar een eigenzinnige, creatieve Mechatronica Engineer, die buiten de gebaande paden durft te gaan. Een collega die het een uitdaging vindt om bij bestaande machines de meest moderne elektronische technieken in te bouwen. Waarom? De aankomende jaren gaan we bestaande of nieuwe rollerkranen, elektrische PTO’s, HDD boormachines, aandrijvingen torenkranen en een veelvoud van andere type bouwmachines elektrificeren of voorzien van een hybride (diesel-elektrisch) aandrijving. Dat doen we in enkelstuks of in kleine series.

We bedenken regelmatig oplossingen tijdens het bouwen. Creativiteit, vindingrijkheid en flexibiliteit zijn daarom belangrijke eigenschappen, die we van jou vragen. Bij ons geen routinematig werk. Jouw werk bij ons is afwisselend en uitdagend! Of zoals onze collega’s zeggen: ‘Geen dag is hetzelfde!’.

Functieomschrijving:

 • Ontwerpen van elektrische aandrijvingen op verschillende hydraulische machines;
 • Uitwerken van specials en het uitwerken van een productlijn zodat deze semi-seriematig geproduceerd kan gaan worden;
 • Idealiter werk je bij het elektrificeren van bestaande aandrijvingen aan het gehele traject. Van het doen van de vermogensvraagmeting, via eisenpakket samenstellen, dimensionering aandrijflijn (zowel capaciteit kWh als vermogen kW) tot aan het ontwerpen van koeling, kabels en omkasting;
 • Tijdens het bouwen van jouw ontwerpen fungeer je als vraagbaak voor de monteurs en moet je soms ter plekke een oplossing bedenken;
 • Als je het leuk vindt, ga je mee naar klanten om de techniek uit te leggen;
 • Contact met leveranciers onderhouden.

Wij zoeken een mechatronica engineer met:

 • HBO-niveau door opleiding en/of ervaring;
 • Relevante ervaring met elektrische systemen;
 • Enige ervaring als constructeur en/of hydrauliek;
 • Bij voorkeur bekend met SolidWorks of een ander 3D-pakket;
 • Een creatieve, vindingrijke en flexibele instelling, die houdt van zijn/haar vak en zich niet laat afschrikken door een uitdaging;
 • Een collegiale instelling, die graag samenwerkt en zichzelf ziet als een onderdeel van een team. Samen klant- en resultaatgericht!

Over HSE | Boretech

Wij ontwikkelen voor onze (eind)klanten elektrische aandrijvingen voor hydraulische machines, zoals bijvoorbeeld autolaadkranen en rollerkranen, maar ook HDD boormachines.  We werken met state of the art accutechnologie (bijvoorbeeld 600V) en hebben alles in eigen hand, van de te maken RVS kisten tot de besturing waarmee we onze systemen op afstand kunnen volgen. Deze nieuwe systemen moeten verder ontworpen worden, op maat gemaakt of worden uitgewerkt, zodat ze seriematig geproduceerd kunnen worden.

We zijn een organisatie met korte lijnen waar mensen werken die gek zijn van hun vak en een brede interesse hebben in elektronica, hydrauliek en mechanica. We waarderen het enorm wanneer je jouw creativiteit en eigen inbreng laat zien om een goed resultaat te bereiken! We verwachten een zelfstandige instelling van je. Tegelijkertijd vinden we samenwerken en collegialiteit ook enorm belangrijk. Onze gezamenlijke vrijdagmiddagborrel sluit daar bij aan.

We vinden het belangrijk dat jij op je plek zit, plezier in je werk hebt en dat jij jezelf bij ons verder kunt ontwikkelen. Naast goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden bieden we ruime scholingsmogelijkheden. Jouw salaris is afhankelijk van niveau en ervaring. De werktijden binnen HSE | Boretech zijn gericht op dagdiensten. In deze functie kun je fulltime aan de slag. Wil je liever iets minder werken? Dat kan natuurlijk ook. Daar komen we samen vast uit.

Meer informatie

Wil je meer weten over onze organisatie of de vacature? Kijk dan op www.hsebv.nl of www.boretech.nl. Of neem contact op met Jaap Zitman via 06- 21 54 76 00.

Solliciteren

Ben je al overtuigd en wil je solliciteren? Dat kan natuurlijk ook! Stuur een mail naar jaap.zitman@hsebv.nl of vul hieronder het sollicitatieformulier in. We nemen snel contact met je op.

Sollicitatieformulier

Naam(Vereist)
Toegestane bestandstypen: jpg, pdf, Max. bestandsgrootte: 2 GB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.